Üzlet: 1016 Bp., Csap u. 5.
Mobil: 06 20 931 5142 || 06 30 830 8107
E-mail: mail@naturflor.hu

Szőnyeg, padlószőnyeg méretre, természetes anyagokból | gyapjú, kókusz, szizál |

Szegés

 

Az egyedi szőnyeg előnye, hogy nemcsak a szőnyeg formáját, de szegés típusát, anyagát és színét is igényei szerint választhatja ki.*
Szőnyeg szegőszalagok

* Egyes szőnyegeinknél nincs szükség a szegés kiválasztására. Ilyenek a gyárban fix méretre készülő darabszőnyegek, illetve egyes méretre rendelhető gyapjúszőnyegeink, amelyeknek a szövési technika miatt nincs szükségük külön szegésre.

 

A Naturflor kétféle szegésfajtát kínál

  • bordűrözés (pántolás)
  • hurkolás

 

Bordűrözés (pántolás)

A szőnyeget pamutból vagy egyéb (akár hozott) anyagból készült szalaggal szegjük körbe.

A szegés szélessége általában 4 cm-től (vékonyabb szőnyegeknél 1 cm-től) 8 cm-ig változtatható, és egyedi megoldásokra (pl. dupla szegés, íves szegés, bélelt szegés) is lehetőség van.

 

Szegés pamuthevederrel  – 2300 Ft/m

Szőnyeg szegés - alap bordűr

10 cm széles pamutszalaggal készítjük, amely kb. 4 cm széles látható szegélyt eredményez a szőnyegen. Egyes szőnyegeknél lehetőség van 4 cm-nél keskenyebb látható szegély készítésére is. A részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

 

Szegés dupla pamuthevederrel  – 3100 Ft/m

Szőnyeg szegés - széles bordűr

Két db 10 cm széles pamutszalagot összevarrva kb. 8 cm széles szegély lesz látható az elkészült szőnyegen. Ezt a megoldást elsősorban nagyméretű szőnyegekhez ajánljuk.

 

Szegés dupla széles pamuthevederrel – 3500 Ft/m

Szőnyeg szegés - dupla, széles bordűr

Kétféle színű pamutszalaggal készítjük, 8+2 cm látható szegélyt eredményez. Nagyobb méretű szőnyegekhez, klasszikus enteriőrökbe ajánljuk.

 

Szegés bélelt dupla pamuthevederrel – 3300 Ft/m

Szőnyeg szegés - bélelt, széles bordűr

Kb. 8 cm-es látható szegély. A szalag és a szőnyeg anyaga közé bélésanyagot (pl. filc) helyezünk. Ajánljuk minden vastagabb, anyagában mintás szőnyegünkhöz, amelyeknél idővel a minta átüthet a nem bélelt szegélyen.

 

Íves szegés pamuthevederrel (1 m körátmérőtől)  – 2300 Ft/m (4 cm-es látható szegély), 3100 Ft/m (8 cm-es látható szegély)

Szőnyeg szegés - íves bordűr

Egy méternél nagyobb átmérőjű, kör alakú, ovális vagy íves formájú szőnyegeket is készítünk, akár hozott sablon alapján is.

 

Gyári bordűr – 5500 Ft/m-től

Szőnyeg gyári bőr szegéssel

Egyes gyártóink egyedi, minőségi szegőszalaggal való szegést is kínálnak. A választékban a különleges pamutanyagok mellett találhatók vászon, finom zsenília és valódi bőrből készült anyagok is. A kínálatról és a pontos árakról érdeklődjön elérhetőségeinken vagy mintaboltunkban.

 

Egyedi forma szegése – 2300 Ft/m + 8-15% felár

Szőnyeg szegés - egyedi forma bordűr

Egyedi felmérés vagy hozott sablon alapján készítjük, 4 cm-es látható szegéllyel. A felár mértéke a minta bonyolultságától függ. A negatív sarkokat ragasztjuk.

 

Szegés hozott anyagból – 3500 Ft/m

Szőnyeg szegés - bordűr hozott anyagból

Ha nem talál kínálatunkban megfelelő szegőszalagot, vagy pontos elképzelése van a kiválasztott szőnyeg szegéséről, hozott anyagból is elkészíttetheti szőnyege szegését. A szegőanyag megvásárlása előtt, kérjük, egyeztessen velünk, hogy szőnyegét be tudjuk-e szegni a kívánt anyaggal.

 

Hurkolás

A szőnyeget hurkolófonallal szegjük, ami kb. 1 cm-es szegélyt eredményez. Több tucatnyi színből választhat.  

Hurkolás műszálas fonallal - 2300 Ft/m

Szőnyeg szegés - hurkolás műszálas fonallal

Vékonyabb, sűrűbb szövésű szőnyegek szegéséhez alkalmas megoldás. Több tucatnyi színből választhat, a színminták megtekinthetők bemutatótermünkben.

 

Gyári hurkolás

Szőnyeg szegés - gyári hurkolás

Egyes gyapjúszőnyegeinket a szőnyeg anyagából készült, színazonos fonallal szegve is megrendelheti. A részletekről érdeklődjön munkatársainknál vagy elérhetőségeinken.